Πράσινη Σαλάτα Εποχής



  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος μαγειρέματος 5m
  • Έτοιμο σε: 0m

δανική για ένα ελαφρύ βραδινό αλλά και για συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο μας!

Υλικά

  • 200 γραμμάρια σπανάκι
  • λίγα κομμάτια κουνουπίδι βρασμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 50 γραμμάρια ανθότυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • αλάτι
  • προαιρετικά μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφού τα στραγγίσουμε τα κόβουμε με ένα μαχαίρι.

Βήμα2

Τοποθετούμε σε μία σαλατιέρα το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βήμα3

Περιμετρικά της σαλάτας προσθέτουμε τα κομμάτια από το βρασμένο κουνουπίδι και το ανθότυρο κομμένα σε όσο μεγάλα κομμάτια θέλουμε.

Βήμα4

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και το μέλι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Προσθέτουμε αλάτι και μαύρο σουσάμι αν θέλουμε.
http://www.sintagesgiagias.gr/sintagi/blog-post_8558-html
Από το Blogger.