Hamburger με μπιφτέκι κοτόπουλου

Hamburger με μπιφτέκι κοτόπουλου

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 βιολογικός κύβος λαχανικών Knorr
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 7 φέτες μπέικον
  • 30 ml. Άλτις κλασικό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 αυγό , τον κρόκο του
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 90 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα
Βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου σε μία λεκάνη. Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το κρεμμύδι, το μπέικον και το μαϊντανό και τα ρίχνουμε στον κιμά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο Άλτις, τον κρόκο του αυγού, πασπαλίζουμε μέσα το Κύβο Λαχανικών Βιολογικής Γεωργίας της Knorr, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τη γαλέτα.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά με το κρέας χωρίς να σφίξει πολύ το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Το κόβουμε σε μερίδα σχηματίζοντας ένα στρογγυλό μπιφτέκι. Ψήνουμε στη σχάρα αλείφοντας κατά διαστήματα με λίγο ελαιόλαδο.
Ροδίζουμε στη σχάρα τα ψωμάκια (τύπου χάμπουργκερ) αφού τα έχουμε κόψει στη μέση. Μέσα στο ψωμάκι θα βάλουμε το μπιφτέκι και μπορούμε να προσθέσουμε μια λεπτοκομμένη φέτα τομάτας και ένα καλά πλυμένο τρυφερό μαρουλόφυλλο. Γαρνίρουμε με πατατούλες.
Από το Blogger.