Τάκος με ψητά λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 15 ml. ελαιόλαδο και έξτρα για να αλείψουμε τις τορτίγιες
- Αλάτι 1 κ.γ.
- 1 καλαμπόκι μόνο τους σπόρους
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
- 230 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 1 πράσινη τσίλι πιπεριά (προαιρετικά)
- 1/4 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι ( προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 20 τορτίγιες
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 20'
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
- Αριθμός ατόμων
- 6 άτομα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Βάζουμε τα κρεμμύδια, τις πράσινες πιπεριές, τις ντομάτες και τα μανιτάρια σε ένα μπόλ. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα λαχανικά με το λάδι. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα του αλατιού. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Σε ένα μεγάλο μπόλ τοποθετούμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, το τυρί κρέμα, το τριμμένο τυρί, τις πράσινες τσίλι πιπεριές ( αν χρησιμοποιούμε), το τσίλι, το κύμινο και τη σκόνη του σκόρδου. Προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε ψήσει και ανακατεύουμε τα υλικά.
Μοιράζουμε το μίγμα στις τορτίγιες ( 1-2 κ.σ. στην κάθε μια) και τις τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Δεν υπάρχει πρόβλημα άν είναι στριμωγμένες στο ταψί. Αλείφουμε τις τορτίγιες με λίγο λάδι και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε τις τορτίγιες με sour cream, κόκκινη σάλτσα ή ακόμη και με γιαούρτι.
Post a Comment