Πατέ απο συκωτάκια κοτόπουλου

Πατέ απο συκωτάκια κοτόπουλου

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. συκωτάκια πουλερικών
  • 45 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μικρό,ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κλωνάρι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 30 ml γαλλικό ξηρό βερμούτ
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 1/2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 15'
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και να κάψει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το δενδρολίβανο και σωτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια.
Στο μεταξύ πλένουμε τα συκωτάκια και τα στεγνώνουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφαιρούμε το δενδρολίβανο. Μεταφέρουμε το μίγμα στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε την κάπαρη.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το βερμούτ. Βράζουμε το βερμούτ μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να ομοιγενοποιηθούν και να έχουμε μια πάστα.
Βάζουμε το πατέ σε ένα μπολάκι και σερβίρουμε.
Από το Blogger.