Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας




λικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 φλυτζάνι . αλεύρι
1 φλυτζάνι. ελαιόλαδο
1 φλ. κρασί
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
300 γραμ. μανιτάρια
1 δαφνόφυλλο
1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με αυτό το κοτόπουλο. Σε βαθειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθούν για 3-4’. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο. τότε προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να πιουν τα υγρά.
Σε μπωλ διαλύουμε την μουστάρδα με την κρέμα. Και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή βραστή πατάτα.

Από το Blogger.