Παστίτσιο




Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
2 κουταλιές βούτυρο
500 γραμμάρια τυρί φέτα
600 γραμμάρια κιμά
½ κούπα λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι κρασί
1 κουταλιά τοματοπελτέ
1 κούπα ντοματάκια κονκασέ τριμμένα
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
½ κουταλάκι δυόσμο ξηρό, μαϊντανό
1 κουταλάκι σιμιγδάλι
Μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο
2 αυγά
½ κουταλάκι αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 κομματάκι τυρί
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με 2 ποτήρια κρύο νερό. Λειώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το τυρί.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι . ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι . στρώνουμε τα μισά μακαρόνια και απλώνουμε πάνω τον κιμά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Βράζουμε το γάλα. Σε ένα μπωλ λειώνουμε το αλεύρι καλά σε ένα ποτήρι νερό και λίγο-λίγο το ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει, σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο τυρί και ανακατεύουμε. Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και ανακατεύοντας τα ρίχνουμε στη μπεσαμέλ.
Σκεπάζουμε με τη μπεσαμελ τα μακαρόνια και ψήνουμε το παστίτσιο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Από το Blogger.