Ροξάκια




Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
1 μπέκιν
2 βανίλιες
1 κιλό περίπου αλεύρι
3 κουταλιές κακάο
Σιρόπι: 5 ποτήρια νερό, 4 ποτήρια ζάχαρη, 1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και το γάλα, ενώ στο αλεύρι έχουμε ανακατώσει τις βανίλιες, το μπέκιν και τη μαγιά και τα προσθέτουμε στη λεκάνη σιγά σιγά μέχρι να γίνει η ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και στο ένα ανακατεύουμε το κακάο.
Την άσπρη ζύμη την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο, ενώ τη σκούρα ζύμη την πλάθουμε σε ρολό και την τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου. Τυλίγουμε το φύλλο, ώστε να γίνει ένα ρολό άσπρο και στη μέση σκούρο και το κόβουμε σε ροδέλες.
Στο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδειάζουμε τις ροδέλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 7 λεπτά, και σιροπιάζουμε τα ροξάκια, αφού παγώσουν λιγάκι.

Από το Blogger.