Μοσχάρι κοκκινιστό
Υλικά
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρές μερίδες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτάλα λάδι
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 κουταλιά τοματοπελτέ
3 ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτάκι κον κασέ
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, 2 φύλλα δάφνης, 5 κόκκους μπαχάρι
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρές μερίδες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτάλα λάδι
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 κουταλιά τοματοπελτέ
3 ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτάκι κον κασέ
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, 2 φύλλα δάφνης, 5 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας. Σε μια κατσαρόλα καίμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. ρίχνουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε εάν χρειασθεί και λίγο νεράκι. Στη χύτρα το βράζουμε 20 λεπτά περίπου.
Πλένουμε καλά το κρέας. Σε μια κατσαρόλα καίμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. ρίχνουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε εάν χρειασθεί και λίγο νεράκι. Στη χύτρα το βράζουμε 20 λεπτά περίπου.
Post a Comment