Μιλφέιγ




Υλικά
3 πακέτα κράκερ
1 κουτί γάλα εβαπορέ αραιωμένο με ίδια ποσότητα νερού.
4 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
250 γραμ. βιταμ
Δυο κούπες ζάχαρη
3 αυγά
1 φακελάκι σαντιγύ γκαρνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βιτάμ και την ζάχαρη, να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Εν τω μεταξύ λειώνουμε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατώνοντας συνέχεια έως ότου πήξει και γίνει μια λεία κρέμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας τα. Εν τω μεταξύ σε ένα ταψάκι ή σε ένα μπωλ τούρτας στρώνουμε μια σειρά κράκερ και τα περιχύνουμε με τη μισή κρέμα. Στρώνουμε πάνω από την κρέμα άλλη μια σειρά κράκερ και περιχύνουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε και τη σαντιγύ.
Εάν είμαστε λάτρεις της σοκολάτας, μπορούμε στην κρέμα να ρίξουμε μία σοκολάτα κουβερτούρα και στη σαντιγύ να βάλουμε δύο κουταλιές κακάο.

Από το Blogger.