Λικέρ βερύκοκο
Υλικά
100 έως 120 κουκούτσια βερίκοκου
1 λίτρο κονιάκ ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
½ κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 ξυλάκια κανέλλα
Εκτέλεση
Σπάμε τα κουκούτσια και ρίχνουμε την ψίχα σε ένα μεγάλο μπουκάλι ή βάζο που έχουμε το κονιακ ή το τσίπουρο. Το αφήνουμε στον ήλιο για 30-40 μέρες.
Μετά σουρώνουμε το ποτό και πετάμε τη ψίχα.
Σε μια κατσαρόλα βράζεμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και το ρίχνουμε στο βάζο με το κονιάκ.
Αναμιγνύετε καλά, στραγγίζουμε το ποτό και βάζουμε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια.
Καλή επιτυχία… και στην υγειά σας!
1 λίτρο κονιάκ ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
½ κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 ξυλάκια κανέλλα
Εκτέλεση
Σπάμε τα κουκούτσια και ρίχνουμε την ψίχα σε ένα μεγάλο μπουκάλι ή βάζο που έχουμε το κονιακ ή το τσίπουρο. Το αφήνουμε στον ήλιο για 30-40 μέρες.
Μετά σουρώνουμε το ποτό και πετάμε τη ψίχα.
Σε μια κατσαρόλα βράζεμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και το ρίχνουμε στο βάζο με το κονιάκ.
Αναμιγνύετε καλά, στραγγίζουμε το ποτό και βάζουμε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια.
Καλή επιτυχία… και στην υγειά σας!
Post a Comment