Κέτσαπ σπιτική
Περιγραφή
Ειναι οπως την κετσαπ που αγοραζουμε.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κονσερβα ολοκληρες ντοματες (σε χυμο ντοματας)
- 1 μετριο κρεμμυδι, ψιλοκομ.
- 3 κ.σ. ελαιολαδο
- 2 κ.σ. πελτε ντοματας
- 2/3 φλιτζ. μαυρη ζαχαρη
- 1/2 φλιτζ. ξιδι (απο ελαφρυ κοκκινο κρασι)
- 2 κ.σ. φρεσκια ριγανη
- λιγο μοσχοκαρυδο τριμ.
- 1 ξυλακι κανελας
- 1 κ.γ. αλατι
Πως το κάνουμε:
- Λειωνουμε τις ντοματες στο μουλτι μεχρι να γινουν ενας απαλος πουρες.
- Ζεσταινουμε το ελαιολαδο σε ενα μεγαλο βαρυ τηγανι και μαγειρευουμε το κρεμμυδι σε μετρια φωτια για 8 λεπτα ανακατευοντας το.
- Προσθετουμε τις ντοματες, τον πελτε, τη μαυρη ζαχαρη, το ξιδι, τη ριγανη, το μοσχοκαρυδο, την κανελα, το αλατι και σιγοβραζουμε χωρις να σκεπασουμε το τηγανι περιπου 1 ωρα μεχρι να πηξει αρκετα.
- Ανακατευουμε συχνα οσο σιγοβραζει η κατσαπ και ποιο συχνα προς το τελος για να μη μας καει.
- Βγαζουμε το ξυλο κανελας και αλεθουμε την κετσαπ σε δοσεις στο μπλεντερ μεχρι να γινει απαλη
- Την αφηνουμε να σταθει για να κρυωσει σε θερμοκρασια δωματιου. Μετα τη βαζουμε στο ψυγειο, σκεπασμενη για 2 ωρες ή και 1 βδομαδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φτιαχνουμε την κετσαπ μια βδομαδα νωριτερα απο οτι τη χρειαζομαστε να τη χρησιμοποιησουμε. Για αρκετα χρονια τωρα δεν χριαστικα να αγορασω κετσαπ, μονο αν δεν εχω ετοιμασει δικη μου.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Post a Comment