Γλυκόξινη σάλτσα
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φλ. ξύδι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 1/2 κ.σ. αλάτι
- 1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα
- 1/2 φλ. χυμό ανανά
- 1/2 φλ. ντοματοχυμό (πχ pummaro)
Πως το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σιγοβράζουμε για άλλα 10'.
- Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκειά βάζουμε ξύδι.
- Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουερ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).
- Αν τη βάλουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείσουμε σφιχτά, διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες (όχι στο ψυγείο).
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα του κορν φλάουερ που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ανάλογη με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα μας. Ξεκινήστε με δυο κουταλάκια και δείτε αν θέλετε περισσότερο.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Post a Comment