Σάλτσα βελουτέ (για κρέας κοτόπουλο ψάρι)



Υλικά:

-3 κοφτές κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 2 και 1/2 φλιτζ. τσ. κρύο ζωμό κρέατος, κοτόπουλου ή ψαριού
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση:

-Αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. 

- Βράζουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.

- Αποσύρουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε το κρέας το κοτόπουλο ή το ψάρι μας.

 εναλλακτικά: όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας για το κοτόπουλο ή το κρέας μπορούμε να προσθέσουμε ροκφόρ, μουστάρδα, λεμόνι, άνηθο ή μαϊντανό, πολτό ντομάτας ή πουρέ από βραστό κρεμμύδι στον οποίο έχουμε προσθέσει λεμόνι και λίγο γιαούρτι

εναλλακτικά:όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας για το ψάρι μπορούμε να προσθέσουμε πάπρικα, λεμόνι, ταχίνι ή πουρέ από κίτρινες πατάτες (http://www.sintagesgiagias.info/2012/11/blog-post_5433.html) τις οποίες έχουμε πρώτα βράσει.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sintagesgiagias.info
Από το Blogger.