Πρασόρυζο με Κρέας
Υλικά:
- 4 με 5 πράσα
- 1 κρεμμύδι
- 4 με 5 κλωναράκια μαϊντανό
- προαιρετικά 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- μισή κούπα ρύζι άσπρο
- λίγο ελαιόλαδο
- μισό φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
-Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια.
- Αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα και τα πράσα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και την ντομάτα.
- Ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Μόλις βράσουν τα πράσα προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
- Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Σερβίρεται ζεστό και αν θέλουμε το συνοδεύουμε με λίγη χοιρινή τηγανιά στο πιάτο.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sintagesgiagias.info
Post a Comment