Πρασόρυζο με Κρέας



Υλικά:

- 4 με 5 πράσα
- 1 κρεμμύδι
- 4 με 5 κλωναράκια μαϊντανό
- προαιρετικά 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- μισή κούπα ρύζι άσπρο
- λίγο ελαιόλαδο
- μισό φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

-Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια.

- Αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα και τα πράσα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και την ντομάτα.

- Ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.

- Μόλις βράσουν τα πράσα προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.

- Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

- Σερβίρεται ζεστό και αν θέλουμε το συνοδεύουμε με λίγη χοιρινή τηγανιά στο πιάτο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sintagesgiagias.info
Από το Blogger.