Μπατόν σαλέ
Περιγραφή
΄Οταν τα κερνώ όλοι λένε μμμμμ!!!!Τι χρειαζόμαστε:
- 100 γραμ. καλαμποκέλαιο
- 125 γραμ.βούτυρο
- 1 φαρίνα κόκκινη
- 1 ασπράδι αυγού
- 60 γραμ. ούζο
- 1 κουταλ. του γλυκού αλάτι
- 150 γραμ. τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.
- ΄Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο μέχρι να πλάθετε καλά και να ξεκολάει από τα χέρια.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μακρόστενη λωρίδα πάχους 2 περίπου εκατοστών και την κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών.
- Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με άσπρο σουσάμι και μαυροκούκι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-20 λεπτά περίπου.
- Προσοχή γίνονται γρήγορα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή την συνταγή την έχω από το θερμομίξ. ΄Ομως την έχω δώσει σε πολλές φίλες και την έχουν φτιάξει χωρίς θερμομίξ.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Post a Comment