Στρόμπολι με σαλάμι, ψητές πιπεριές και τυρί


Περιγραφή

Έψαχνα για κάτι απλό και ελαφρύ σνακ για μένα και τα παιδιά έως ότου ανακάλυψα αυτή την καταπληκτική ιταλική συνταγή. είναι επίσης πολύ ωραίο για ορεκτικό ή συνοδευτικό σε περιπτώσεις φιλικων συγκεντρώσεων. Enjoy!
Στρόμπολι με σαλάμι, ψητές πιπεριές και τυρί

Τι χρειαζόμαστε:


Για τη ζύμη :
  • 500 γραμμάρια για κάθε χρήση αλεύρι
  • 6 γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 350 ml χλιαρό νερό

Γέμισμα:
  • 85 γραμμάρια σε λεπτές φέτες σαλάμι
  • 175 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
  • 25 γραμμαρίων φύλλα βασιλικού ή σπανάκι
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, ψημένes (ή έτοιμes προς χρήση από βάζο)
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, μαγιά και 1/2 κουταλάκι αλάτι, στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι με αρκετό νερό για να κάνει μια μαλακή ζύμη.
  2. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 10 λεπτά, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Ζυμώνουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 38 x 25 εκατοστά σε μέγεθος και περίπου 1 cm πάχος.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  6. Απλώνετε το σαλάμι πάνω από τη ζύμη και από πάνω πασπαλίστε με το τυρί, βασιλικό ή σπανάκι και πιπεριές. Απλώστε επάνω το μαύρο πιπέρι.
  7. Λαδώνουμε ένα ταψί. Κυλήστε τη ζύμησε ρολό σταθερά από τη μεγάλη πλευρά, και κλείστε τις άκρες. Στη συνέχεια τρυπήστε το ρολό βαθιά αρκετές φορές με ένα στικ από καλαμάκι.
  8. Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλάτι.
  9. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε από πάνω μερικά ψίχουλα ψωμιού επίσης.
  10. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  11. Αφήστε το ψωμί να παγώσει σε μια σχάρα πριν το κόψετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εχω δοκιμάσει προσθέτοντας φέτες ελιάς με ρίγανη και φέτα η οποία είναι εκπληκτική, και πολύ κοντα στον ελληνικό τρόπο και τις ορέξεις.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε σαλάμι με οποιοδήποτε τύπο λευκού ή κόκκινου κρέατος. Για παράδειγμα έχω δοκιμάσει με κοτόπουλο και είναι πολύ ελαφρύ και νόστιμο

Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Από το Blogger.