Κρουασάν σφολιάτας με γέμιση


Περιγραφή

Εύκολος τρόπος για να φτιάξετε κρουασάν... Όσο για την γέμιση, οι συνδυασμοί είναι πολλοί!!
Κρουασάν σφολιάτας με γέμιση

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • λίγο γάλα
Για την γέμιση:
  • κουβερτούρα και λίγη ζάχαρη ή
  • μαρμελάδα ή
  • ζαμπόν και τυρί ή
  • τυρί κρέμα και γαλοπούλα

Πως το κάνουμε:

  1. Κόβετε το φύλλο σε 4 τετράγωνα κομμάτια και κάθε κομμάτι σε 2 μέρη διαγώνια.
  2. Αλείφετε κάθε τρίγωνο κομμάτι σφολιάτας με λίγο νερό.
  3. Βάζετε την γέμιση.
  4. Αρχίζετε να τυλίγετε προς τα μέσα (από την πιο πλατιά μεριά του τριγώνου προς την κορυφή).
  5. Τυλίγετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του τριγώνου.
  6. Τέλος, πιάνετε τις άκρες και τις γυρίζετε προς τα μέσα για να πάρουν το σχήμα του μισοφέγγαρου όταν ψηθούν.
  7. Τα βάζετε με τη σειρά σε ένα βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα.
  8. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25 περίπου λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ιδέα για το τύλιγμα της σφολιάτας είναι από συσκευασία της εταιρίας Κανάκη.

Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Από το Blogger.