Κρουασάν σφολιάτας με γέμιση
Περιγραφή
Εύκολος τρόπος για να φτιάξετε κρουασάν... Όσο για την γέμιση, οι συνδυασμοί είναι πολλοί!!Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- λίγο γάλα
- κουβερτούρα και λίγη ζάχαρη ή
- μαρμελάδα ή
- ζαμπόν και τυρί ή
- τυρί κρέμα και γαλοπούλα
Πως το κάνουμε:
- Κόβετε το φύλλο σε 4 τετράγωνα κομμάτια και κάθε κομμάτι σε 2 μέρη διαγώνια.
- Αλείφετε κάθε τρίγωνο κομμάτι σφολιάτας με λίγο νερό.
- Βάζετε την γέμιση.
- Αρχίζετε να τυλίγετε προς τα μέσα (από την πιο πλατιά μεριά του τριγώνου προς την κορυφή).
- Τυλίγετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του τριγώνου.
- Τέλος, πιάνετε τις άκρες και τις γυρίζετε προς τα μέσα για να πάρουν το σχήμα του μισοφέγγαρου όταν ψηθούν.
- Τα βάζετε με τη σειρά σε ένα βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα.
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25 περίπου λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ιδέα για το τύλιγμα της σφολιάτας είναι από συσκευασία της εταιρίας Κανάκη.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Post a Comment