Τυραμισού με γλάσο σοκολάτας




Υλικά
2 μπισκότα πακέτα σαβουαγιάρ
1 κουταλιά νες καφέ
½ σφηνάκι κονιάκ
1 τενεκεδάκι μόρφατ
1 τυρί φιλαδέλφεια
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι του καφέ γάλα
2 κουταλιές κακάο
Γλάσο:
125 γραμ κουβερτούρα
2 κουταλιές βιτάμ
½ φλυτζάνι του καφέ γάλα
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το μόρφατ με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε. Προσθέτουμε το φιλαδέλφεια και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διογκωθεί η κρέμα.
Στη μισή κρέμα αναμειγνύουμε τις δύο κουταλιές κακάο.
Λειώνουμε το νες καφέ σε ένα ποτήρι κρύο νερό και προσθέτουμε και το κονιάκ.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μισά μπισκότα και τα βρέχουμε με το νες καφέ. αδειάζουμε την κρέμα με το κακάο πάνω στα μπισκότα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το νες καφέ. Καλύπτουμε τα μπισκότα με την άσπρη κρέμα.
Σε μπερ μαρί λειώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά του γλάσου. Αφήνουμε λίγο να παγώσει η σοκολάτα. Σκεπάζουμε με το γλάσο την τούρτα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Από το Blogger.