Μελιτζάνες ογκραντέν




Υλικά
1 1/2 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
2 κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
3 σκελ. σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες, ψιλ/νες
1/2 φλ. νερό
1/2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 ματσάκι μαϊντανό
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
300 γραμ . τυρί φέτα τριμμένο, 100 γραμ. τυρί γκούντα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αφήνουμε για 2 ώρες σε αλατόνερο για να ξεπικρίσουν. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου και από τις δυο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Συγχρόνως: Ζεσταίνουμε λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και την πιπεριά.. Προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό και το νερό και βράζουμε τη σάλτσα για 15′. Σβήνουμε τη φωτιά και τρίβουμε στη σάλτσα τον βασιλικό.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες. Από πάνω περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα σάλτσας. Στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες στο ταψί και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′ περίπου. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για άλλα 20′-25′ μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Από το Blogger.