ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ


Υλικά

1 κουτί σπαγγέτι
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
12 φέτες πανσέτα
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ζωμό 
1 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
8 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. της σούπας φρέσκα κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ψήνουμε την πανσέτα μέχρι να ροδοκοκκινίσει και τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε την ντομάτα και τον ζωμό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι και ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε το σπαγγέτι στο βαθμό που θέλουμε. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υλικά που έχουμε σοτάρει. Αμέσως προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και την πανσέτα και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρονται αμέσως.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την αποστολή της Συνταγής
 .. την Διαχειρίστρια του .. delfinaki-sunset.blogspot.com
Από το Blogger.