Ταλιατέλλες με γαρίδες


ΥΛΙΚΑ

1 κουτί ταλιατέλλες
1 κουτ. Της σ. ελαιόλαδο
2 κουτ.της .σ βούτυρο ανάλατο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
16 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
1 κουταλάκι μουστάρδα αγγλική
1 φλιτζανάκι μπράντι
1 φλιτζανάκι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζανάκι φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουτ.της σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι,πιπέρι
½ κουτ.ξύσμα λεμονιού
4 κουτ.της σ.παρμεζάνα τριμμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα λειώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα ανακατεύουμε και τα ανάβουμε με το μπράντι. Μόλις αρχίσει να εξατμίζεται ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό με ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ταλιατέλλες. Μόλις μαλακώσουν σουρώνουμε και ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τις γαρίδες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την αποστολή της Συνταγής
 .. την Διαχειρίστρια του .. delfinaki-sunset.blogspot.com
Από το Blogger.