ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ


Υλικά

1 κουτί ριγκατόνι
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο
2 μικρά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
8 κομματάκια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλη κόκκινη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 δέσμη σπανάκι χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι φρέσκια κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
8 φύλλα βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρές λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα τρία κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζωμό και το σπανάκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να μαλακώσει και χωρίς να χαθεί το χρώμα του. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό και ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα ριγκατόνι. Τα ψήνουμε στο βαθμό που θέλουμε, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρονται αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την αποστολή της Συνταγής
 .. την Διαχειρίστρια του .. delfinaki-sunset.blogspot.com
Από το Blogger.