ΚΑΛΤΣΟΝΕ
Υλικά
Ζύμη
2 1/2 φλ. αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
2 κουτ. της σ. ελαιόλαδο
1 κουτ. της σ. γιαούρτι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Γέμιση
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
10 φέτες σαλάμι λεπτοκομμένο
4 φέτες χαμ ψιλοκομμένο
4 φέτες μπείκον ψιλοκομμένο
10 μέτρια μανιτάρια λεπτοκομμένα
5 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάλτε το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, μαγιά και ανακατέψτε. Σ ένα άλλο δοχείο αναμειγνύετε το νερό με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά. Βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένο σκεύος, σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος για 35 λεπτά περίπου. Σε μια άλλη λεκάνη βάλτε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατέψτε. Χωρίστε τη ζύμη στα δυο. Ανοίξτε λεπτό φύλλο και απλώστε τη μισή γέμιση. Την τυλίγετε σαν ρολό. Το ίδιο κάνετε και με την άλλη μισή ζύμη. Τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου και τς ψήνετε για 30 λεπτά περίπου.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την αποστολή της Συνταγής
.. την Διαχειρίστρια του .. delfinaki-sunset.blogspot.com

Post a Comment