ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ
Υλικά
3 κουτ. της σ. ελαιόλαδο
2 κουτ . της σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
12 φέτες μπέϊκον
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 φλιτζανάκι λευκό ξηρό κρασί
3 κουτ. της σ. cream cheese
1/2 φλ. γάλα
1/2 φλ. ζωμό
αλάτι, πιπέρι
4 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γρ. ταλιατέλες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάλτε δυο λίτρα περίπου νερό, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ζεσταίνετε. Μόλις κοχλάσει ρίξτε τις ταλιατέλλες και βράστε για 8 λεπτά. Σουρώστε και απλώστε σε μια καθαρή επιφάνεια για να κρυώσουν. Σ' ενα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο και ψηλά τοιχώματα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόψτε τις 8 φέτες μπέϊκον και ρίξτε στο τηγάνι. Μόλις αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν προσθέστε τη μουστάρδα και το κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το υγρό και ρίξτε το τυρί, το γάλα και το ζωμό. Ανακατέψτε καλά και μόλις βράσουν προσθέστε τις ταλιατέλλες, το βασιλικό, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως με μια φέτα ψημένο μπέϊκον.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την αποστολή της Συνταγής
.. την Διαχειρίστρια του .. delfinaki-sunset.blogspot.com

Post a Comment