Cheesecake



  • Μερίδες: 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 2:0 h
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος (250 ml)
  • φλιτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 1 πακέτο πτι-μπερ
  • χυμό 2 λεμονιών
  • βούτυρο
  • μία πρέζα κανέλα
  • 20 ml λικέρ
  • μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε με το μίξερ σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος με την άχνη. Μόλις είναι έτοιμη τη τοποθετούμε στο ψυγείο.

Βήμα2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα3

Χρησιμοποιώντας το μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ραντίζουμε με λικέρ. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Βήμα4

Βουτυρώνουμε το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα5

Λιώνουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε με τα μπισκότα ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Βήμα6

Απλώνουμε το μείγμα μπισκότου-βούτυρο στο πυρέξ μας και βάζουμε στην κατάψυξη για 10'.

Βήμα7

Βγάζουμε την σαντιγί από το ψυγείο και την βάζουμε στο μείγμα με το τυρί και το ζαχαρούχο γάλα.

Βήμα8

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το χυμό από τα λεμόνια μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα9

Βγάζουμε το πυρέξ από την κατάψυξη και χύνουμε την κρέμα από επάνω απλώνοντας καλά με μία σπάτουλα. Τέλος, καλύπτουμε όλο το μείγμα με την μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι και διακοσμούμε με φραουλίτσες ή κερασάκια φρέσκα.
http://www.sintagesgiagias.gr/sintagi/cheesecake-html-2
Από το Blogger.