Προφιτερόλ Αλλιώς
- Μερίδες: 20
- Χρόνος προετοιμασίας : 45m
- Χρόνος μαγειρέματος 30m
- Έτοιμο σε: 0m
Υλικά
2 συσκευασίες πτι-μπερ (εναλλακτικά κρουασανάκια με γεύση σαμπάνια ή μιλφέιγ)
2 λίτρα γάλα
2 βανίλιες
560 γραμμάρια ζάχαρη
180 γραμμάρια κακάο
160 γραμμάρια νισεστέ
1 μόρφατ σαντιγί
κερασάκια γλασέ και τρούφα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το κακάο και το νισεστέ και τα ανακατεύουμε χωρίς να ανάψουμε τη φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν τελείως τα στερεά υλικά μέσα στο γάλα.
Βήμα2
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας το μείγμα.
Βήμα3
Έχουμε έτοιμη μία μεγάλη λεκάνη γεμισμένη με παγάκια και νερό για να κρυώσουμε την κρέμα μας.
Βήμα4
Μόλις βράσει και γίνει σαν κρέμα το μείγμα μας βάζουμε την κατσαρόλα μέσα στη λεκάνη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει η κρέμα. Δεν την αφήνουμε καθόλου να σταθεί για να μην πιάσει κρούστα από πάνω.
Βήμα5
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια ή κόβουμε τα κρουασανάκια που θα χρησιμοποιήσουμε στη μέση.
Βήμα6
Σε κάθε κουπάκι βάζουμε μπισκότα ή 2 κομμάτια από τα κομμένα κρουασανάκια.
Βήμα7
Προσθέτουμε το κρύο μείγμα μας σε κάθε κουπάκι.
Βήμα8
Χτυπάμε τη μόρφατ σε σαντιγί και στολίζουμε το προφιτερόλ μας. Προσθέτουμε από ένα κερασάκι και τρούφα και έτσι είναι έτοιμο το γλυκό μας.
Βήμα9
Μπορούμε να φτιάξουμε και τη μισή δόση για να φτιάξουμε 10 και όχι 20 κουπάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με ακριβώς τη μισή ποσότητα των υλικών.
Βήμα10
Βάζουμε στο ψυγείο τα κουπάκια να παγώσουν τουλάχιστον για 3 ώρες πριν σερβίρουμε!
Καλή σας Επιτυχία!
http://www.sintagesgiagias.gr/sintagi/blog-post_7388-html
Post a Comment