Μήλα φούρνου της γιαγιάς



  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

4 μήλα
50 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
32 γαρίφαλα
1 κουταλάκι κανέλα

για τη σαντιγί

200 ml κρέμα γάλακτος
40 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Κόβουμε τα μήλα στα δύο και τα αφήνουμε με τη φλούδα τους. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και καρφώνουμε πάνω τους τα γαρίφαλα.

Βήμα2

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κονιάκ και το κρασί σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Βήμα3

Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 150-180 βαθμούς.

Βήμα4

Χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη.

Βήμα5

Γαρνίρουμε τα μήλα με τη σαντιγί.

Βήμα6

Πασπαλίζουμε με την αμυγδαλόψιχα και σερβίρουμε!
http://www.sintagesgiagias.gr/sintagi/blog-post_7803-html
Από το Blogger.