Φτερούγες κοτόπουλου ψημένες σε μπύρα

Φτερούγες κοτόπουλου ψημένες σε μπύρα

ΥΛΙΚΑ

  • 1000 γρ. φτερούγες κοτόπουλου ( 8-10 φτερούγες)
  • 8 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
  • 15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • φρέσκο θυμάρι μερικά κλωνάρια για το γαρνίρισμα
  • 15 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 120 ml ζωμό κότας
  • 330 ml μπίρα
  • Χρόνος 
  • Προετοιμασίας
  • 50'
  • Βαθμός 
  • Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός 
  • ατόμων
  • 6 άτομα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με το τσίλι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Πασπαλίζουμε τις φτερούγες με το μίγμα των μπαχαρικών που φτιάξαμε.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις φτερούγες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές τους. Αφαιρούμε τις φτερούγες απο το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το αλεύρι να καβουρδισθεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε την μπύρα και τον ζωμό. Βάζουμε ξανά τις φτερούγες στο τηγάνι ενδιάμεσα απο τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με το σκόρδο.
Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο και γαρνίρουμε με θυμάρι.
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/kreas/poulerika/fterouges-kotopoulou-pshmenes-se-mpura
Από το Blogger.