Τραγανό φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα και τυρί

Τραγανό φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα και τυρί

ΥΛΙΚΑ

  • φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 600 γρ. κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 4 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 110 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 10 κ.σ. γαλέτα
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 120 ml. γάλα
  • 240 ml ζωμό κότας
  • Χρόνος 
  • Προετοιμασίας
  • 40'
  • Βαθμός 
  • Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός 
  • ατόμων
  • 4 άτομα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείφουμε με λάδι ένα ταψί.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ταψί και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα. Πασπαλίζουμε με το τυρί, τη γαλέτα και την πάπρικα.Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα που θα συνοδεύσουμε το κοτόπουλο.
Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια καρσαρόλα να κάψουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το αλέυρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υλικά που βράζουν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο που έχουμε ψήσει σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό.
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/kreas/poulerika/tragano-fileto-kotopoulo-me-moustarda-kai-turi
Από το Blogger.