Μοσχαρίσια μπριζόλα με λαχανάκια Βρυξελλών
ΥΛΙΚΑ
- 1 μοσχαρίσια μπριζόλα 450 γρ. περίπου
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 5 γρ. καλαμποκάλευρο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 15 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 450 γρ. λαχανάκια βρυξελλών
- 30 ml. σάλτσα σόγιας
- 15 γρ. ζάχαρη καστανή
- 120 ml ζωμός βοδινού
- 10 ml φρέσκο χυμό λάιμ
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 30'
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
- Αριθμός ατόμων
- 2 άτομα
Κόβουμε τη μπριζόλα σε μικρές λεπτές λωρίδες. Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια της μπριζόλας και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας απο το τηγάνι και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στο τηγάνι και το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε τα λαχανάκια και σοτάρουμε για 3- 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα ακόμη λεπτό, ανακατεύοντας τακτικά.
Στο μεταξύ σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το ζωμό, τη ζάχαρη, τη σόγια, το χυμό του λάιμ και το καλαμποκάλευρο. Μεταφέρουμε το μίγμα στο τηγάνι και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τα κομμάτια της μπριζόλας και βράζουμε τα υλικά για ακόμη 4 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανάκια.
Σερβίρουμε με ρύζι ατμού.
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/kreas/mosxari-bodino/mosxarisia-mprizola-me-laxanakia-bruxellon
Post a Comment