Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Μια πάρα πολύ νόστιμη και ελαφριά σάλτσα, για όλα τα ζυμαρικά μας.
Με όλη τη φρεσκάδα και την οξύτητα του γιαουρτιού, σε συνδυασμό με τη γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών και την πικάντικη γεύση του τυριού, δίνει ένα αποτέλεσμα ... να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!
Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Υλικά
• 2 κεσεδάκια (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
• 1½ φλυτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• 1 κρεμμυδάκι χλωρό σε ροδέλες
• 1 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
• ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Με όλη τη φρεσκάδα και την οξύτητα του γιαουρτιού, σε συνδυασμό με τη γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών και την πικάντικη γεύση του τυριού, δίνει ένα αποτέλεσμα ... να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!
Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Υλικά
• 2 κεσεδάκια (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
• 1½ φλυτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• 1 κρεμμυδάκι χλωρό σε ροδέλες
• 1 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
• ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε (τσιγαρίζουμε) το κρεμμύδι, μαζί με το κρεμμυδάκι το χλωρό και το σκόρδο. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. | |
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και ρίχνουμε το τυρί. | |
Σβήνουμε το «μάτι» της κουζίνας, ρίχνουμε το μαϊντανό, κι ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί και να δέσει λίγο η σάλτσα. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι. Όταν τη σερβίρουμε ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. http://faghta-giagias.blogspot.com |
Post a Comment