Εύκολη μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες, κράτησε τις ζουμερές.



Ο Μαρίνος είναι άστατος πολύ και ανακατωσιάρης…
Μία απλή μαρινάδα για να δώσετε άρωμα στις χοιρινές σας μπριζόλες και για να τις κρατήσετε ζουμερές είτε τις ψήσετε στο φούρνο ή στα κάρβουνα…

Τα υλικά μας (για 4 μπριζόλες περίπου)
  • 4 μπριζόλες πλυμένες και στεγνές
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τις μπριζόλες και ανακατεύουμε καλά, μασαζάροντας  τις μπριζόλες για να περάσουν τα υλικά μέσα τους για 3-4 λεπτά.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες και καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.
  3. Αν τις κάνουμε στο φούρνο χρησιμοποιούμε και τα υγρά που έχουν μείνει στο σκεύος προσθέτοντας τα στο ταψί μας.

Από το Blogger.