Μεθυσμένοι κεφτέδες με ούζο . Κε- φτες και δε φταις



Μπουγιουρούμ , οτούρ οτούρ , κιοφτέ χανούμ
Για τον κεφτέ τα χουμε ξαναπεί στα λαχανοσφαιρίδια … μη λέμε συνέχεια τα ίδια . Στον κιμά ο καθένας βάζει ότι του κάνει κέφι . Το ούζο (όπως και το ξύδι) κάνουν τα κεφτεδάκια αφράτα και μυρωδάτα. Δοκιμάστε το .
Υλικά
  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός (ή αρνίσιος)
  • 2 μεγάλα παξιμάδια κριθαρένια αλεσμένα στο μούλτι
  • 1 κουταλάκι φρέσκος δυόσμος
  • 1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1/2  ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 4 κουταλιές της σούπας  λάδι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα . Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε ότι μέγεθος θέλουμε . Μπορούμε να τα αλευρώσουμε και να τα τηγανίσουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό λάδι ή να τα ψήσουμε στο φούρνο .  Για την σος γιαουρτιού βλέπε
Ταμάμ !

Από το Blogger.