Μοσχαράκι με λαχανικά και μπύρα στη γάστρα μουουουου



-Γκαρσόν, σερβίρετε μοσχάρι ;
-Όλους τους σερβίρουμε κύριε!
Η μπύρα έχει γίνει αγαπημένη μου τελευταία στις μοσχαρο-χοιρινο-κοτοπουλό-σαλτσες . Πρέπει όμως να διαλέξουμε μια όχι πολύ δυνατή μπυρίτσα και να την σβήσουμε  πρώτα, να εξατμιστεί το αλκοόλ,  πριν την βάλουμε στο φούρνο, γιατί αλλιώς θα πικρίσει το φαγητό . Και για να μην ξεχνιόμαστε  , συνοδέψτε το dinner με την αγαπημένη  Φρέσκια Μπύρα Χίου , Chios Beer . Cheers!
Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 3 καρότα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κολοκύθια χοντροκομμένα
  • 2 πατάτες σε κομμάτια
  • μερικές φουντίτσες μπρόκολο
  • 2 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1/4 φλιτζανιού λάδι
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ρίγανη
  • αλάτι , πιπέρι

Πώς το κάνουμε 
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα . Σοτάρουμε το κρέας για 3 λεπτά από κάθε πλευρά .Το βγάζουμε σε μια πιατέλα . Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια , το σκόρδο και τα μπαχαρικά . Τα φέρνουμε μερικές βόλτες για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από το μπρόκολο. Σβήνουμε με το λεμόνι και την μπύρα. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε  το κρέας . Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τη ρίγανη, και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας  στη γάστρα . Ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα στους 200 βαθμούς για 2 -2 1/2  ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας . Προσθέτουμε το μπρόκολο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Mangeons !

Από το Blogger.