Παντζάρια σαλάτα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντζάρια σαλάτα
Μια σαλάτα, που κατά γενική ομολογία μένει αξέχαστη και που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και θα δώσει χρώμα στο τραπέζι μας.

Εκτός αυτού, τα παντζάρια είναι πλούσια σε σίδηρο,υδατάνθρακες, βιταμίνη C και φολικό οξύ, ενώ ο χυμός τους βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.


Παντζάρια σαλάτα..

Υλικά

•     1½ κιλό παντζάρια
•     ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•     ¼ φλυτζ. τσαγιού ξύδι
•     2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
•     1 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα και τα βλαστάρια από τους βολβούς, τα πλένουμε πολύ καλά και τα μεγάλα τα κόβουμε στα δύο.
Μ᾿ ένα κοφτερό μαχαίρι, καθαρίζουμε τα παντζάρια (ή κοκκινογούλια) από τις άκρες και τις φλούδες τους και τα πλένουμε πολύ καλά, με άφθονο νερό.
(Χρησιμοποιούμε γάντια γιατί βάφουν τα χέρια).
Σε ελαφρά αλατισμένο νερό που να τα σκεπάζει,Τα φαγητά της γιαγιάς - Παντζάρια σαλάτα βράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι πολύ, πρέπει να κρατάνε.
Κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα φύλλα και τα βλαστάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Μόλις βράσουν τα τοποθετούμε σε πιατέλα, κόβουμε σε ροδέλες τα παντζάρια και στη μέση του πιάτου τοποθετούμε τα φύλλα τους.

Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το σκόρδο και περιχύνουμε μ᾿ αυτό, τα παντζάρια.

Λάδι, ξύδι, σκόρδο και αλάτι, βάζετε κατά βούληση.


http://faghta-giagias.blogspot.com
Από το Blogger.