Αυγά βραστά παναρισμένα
Πολύ εμφανίσιμο πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Το αλεύρι, το αυγό και η φρυγανιά, τα κάνουν νοστιμότατα, με πολύ ωραία και τραγανή χρυσαφένια κρούστα.
Το αλεύρι, το αυγό και η φρυγανιά, τα κάνουν νοστιμότατα, με πολύ ωραία και τραγανή χρυσαφένια κρούστα.
Φτιάξτε τα και θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας!
Αυγά βραστά παναρισμένα..
Υλικά
• 7 - 8 αυγά
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• φρυγανιά ή ξερό ψωμί τριμμένο
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε όσα αυγά θέλουμε, για 12΄- 13΄ λεπτά, αν τα θέλουμε σφιχτά, ή το μισό περίπου χρόνο, για μελάτα (λεπτομέρειες Εδώ). Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε κρύο νερό να παγώσουν για 5΄, για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε, πιο εύκολα. | |
Αφού τα καθαρίσουμε, παίρνουμε ένα - ένα τα αυγά, τα βουτάμε και τα κυλάμε στο αλεύρι, κι έπειτα τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά. | |
Ακολούθως, τα βουτάμε στη φρυγανιά, φροντίζοντας να σκεπαστούνε καλά, γύρω - γύρω. | |
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα αυγά γύρω - γύρω, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, με ελαιόλαδο, ξύδι και αλατοπίπερο. http://faghta-giagias.blogspot.com |
Post a Comment