Μπακαλιάρος φιλέτο με ντομάτα και μυρωδικά . Για κορμί θανατηφόρο


μπακαλιάρος με ντομάτα
Ο Στελλάρας -δε μπεστ καμάτσι τσι Κρήτης- βγάζει χαλαρά στην ψαριά του 12 κιλά Γερμανική κουτσομούρα , 7 κιλά Γαλλική μουρμούρα και 18 κιλά Αγγλική ποντικομούρα

Υλικά 
  • 500 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε 4 μερίδες ( ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι φιλέτο πχ γλώσσα, πέρκα )
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα αρωματικά φρέσκα (πχ ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο,βασιλικό, μαϊντανό)
  • 1 κουταλιάς της σούπας λάδι
  • αλάτι , πιπέρι
Πως το κάνουμε 
  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα αρωματικά και βράζουμε για 6-7 λεπτά
  3. Σε ένα ταψί στρώνουμε την μισή σάλτσα κάτω , από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα αλατίζοντας ελαφρώς  και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Προσέχουμε το αλάτι γιατί το ψάρι είναι αλμυρό.
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς  15 λεπτά με σκεπασμένο το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και άλλα 10 ξεσκέπαστο . Σερβίρουμε με λίγα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα .

Από το Blogger.