Πένες με ντοματίνια και βασιλικό . Μακαρονάδα να τη φας και να ναι κρύα


πένες με ντοματίνια και βασιλικό
«Άσπρα ,κόκκινα , κίτρινα, μπλε, μακαρόνια στο Αιγαίο δεν με παίρνετε καλέ …» τραγουδούσε η Ματούλα καθώς σέρβιρε το dinner στην αυλή του εξοχικού της

Αυτή η μακαρονάδα που γίνεται πανεύκολα και μυρίζει Ελλάδα είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα . Την τιμώ δεόντως. Αν βρείτε  μοσχομυριστές καλοκαιρινές ντοματούλες  από κανα μποστάνι , κόψτε τις καρεδάκια και βάλτε τις αντί για ντοματάκια. Summer time and the living is easy …
Υλικά 
  • 500 γρ πέννες ή άλλο κοντό μακαρόνι 
  • 20-25 ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • 300 γρ μανούρι ή ανθότυρο ή μυζήθρα θριμματισμένο
  • 4 κουταλιές σούπας  κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε 
  1. Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις αφήνουμε να κρυώσουν ραντίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  2. Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τις πέννες και προσθέτουμε  όλα τα υπόλοιπα υλικά .
  3. Ανακατεύουμε καλά . Κατά προτίμηση αφήνουμε να μαριναριστεί η μακαρονάδα μισή ωρίτσα στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε .

Από το Blogger.