Cupcakes με σοκολάτα και καρύδια
Μικρά, χαριτωμένα και πολύ νόστιμα κεκάκια!!
Ιδανικά για πάρτι, γενέθλια, γιορτές και φυσικά το κατάλληλο συνοδευτικό για το καφεδάκι μας.
Σοκολάτα, καρύδια και μια αφράτη βουτυρόκρεμα, που αν συνδυαστούν μεταξύ τους έχουν σαν αποτέλεσμα μιαν έκρηξη γεύσης!!
Φτιάξτε τα και απολαύστε τα!
Τα υλικά μας:
Για τα κεκάκια:
150 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
130 γρ. ζάχαρη
70 ml γάλα
3 αυγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. τριμμένα καρύδια
40 γρ. τρούφα σοκολάτας
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη (βουτυρόκρεμα):
250γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
500γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας γάλα
2 βανίλιες
Για το γαρνίρισμα:
καρύδια ή τρούφα σοκολάτας
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Σε ένα μπολ χτυπάμε για 2-3 λεπτά, το βούτυρο ή την μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά και στην συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, τα τριμμένα καρύδια και τη τρούφα σοκολάτας.
Μοιράζουμε το μίγμα σε φόρμα για cup cakes / muffins, αφού πρώτα τοποθετήσουμε χάρτινες θήκες στις υποδοχές.
Δεν τα παραγεμίζουμε, το μείγμα μας πρέπει να φτάνει λίγο πιο πάνω από τη μέση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 165 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν καλά.
Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε μόνο του για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες και τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά.
Θέλουμε το μείγμα μας να γίνει πολύ αφράτο.
Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Με το μείγμα αυτό γαρνίρουμε με κορνέ τα κεκάκια μας
Τα διακοσμούμε με καρύδια ή τρούφα σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.
http://syntageskardias.blogspot.gr
Post a Comment