Κρέπες με λουκάνικα




Σας αρέσουν οι κρέπες?? Εμάς πολύ!
Με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση, τις φτιάχνω τουλάχιστον μια φορά στις 10 μέρες.
Έχω πολλές συνταγές για γλυκές και αλμυρές κρέπες, και θέλω όλες να τις μοιραστώ μαζί σας.
Για σήμερα λοιπόν, θα σας κεράσω πανεύκολες και πεντανόστιμες κρέπες με λουκάνικο.
Ωραιότατες για μπουφέ σαν finger food, αλλά μπορείτε να τις απολαύσετε και σαν κυρίως γεύμα.

Θα χρειαστούμε:
10 κρέπες
10 λουκάνικα Φραγκφούρτης
10 κουταλιές κέτσαπ
10 κουταλιές μουστάρδα
250 γρ. περίπου τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
250 ml κρέμα γάλακτος.
Πάμε να τις φτιάξουμε:
Ξεκινάμε βράζοντας για 4-5 λεπτά τα λουκάνικα.
Πριν τα βράσουμε, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία τους.
Έτσι τα λουκάνικα δεν «ανοίγουν» ποτέ στο βράσιμο.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τις κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμες κρέπες από το Σ/Μ. Είναι πραγματικά μεγάλη ευκολία, ούτε τηγάνια, ούτε τίποτα (στις συμβουλές της τεμπελιάς πρώτη και καλύτερη είμαι:P)
Αλείφουμε κάθε κρέπα με μια κουταλιά μουστάρδα και μια κουταλιά κέτσαπ.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της κρέπας με κίτρινα τυριά.
Στην άκρη κάθε κρέπας τοποθετούμε ένα λουκάνικο και την τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τις κρέπες σε καλά λαδωμένο ή βουτυρωμένο πυρέξ, την μία δίπλα στην άλλη.
Πάνω απ’ όλες πασπαλίζουμε κίτρινα τυριά, να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να χρυσίσει η επιφάνεια.
Καλύτερα να ψηθούν σε όχι δυνατή φωτιά, ώστε να μην «αρπάξουν» τα τυριά και να λιώσουν όμορφα.
Εάν τις ετοιμάσετε για μπουφέ, μπορείτε αφού κρυώσουν λίγο, να κόψετε την κάθε κρέπα διαγώνια σε 3 κομμάτια.
TIP: Αν ετοιμάσετε μόνοι σας τις κρέπες, μπορείτε να τις έχετε έτοιμες 1-2 μέρες νωρίτερα, φυλαγμένες στο ψυγείο, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους.
Και την ημέρα που θα τις σερβίρετε, να τις γεμίσετε απλά και να τις ψήσετε.
Καλή επιτυχία.
Από το Blogger.