Ελιοπιτάκια

Κάποιο Πάσχα είχα βρεθεί στο Λονδίνο πριν πολλά πολλά χρόνια.
Εκεί λοιπόν η πεθερά της κουνιάδας μου θεοσεβούμενη γυναίκα αλλά και πολύ λιχούδω έφτιαχνε υπέροχα ελιοπιτάκια.
Κάθε φορά που την επισκεπτόμασταν, είχε πάντα έτοιμα να μας κεράσει. Μας τα σερβίριζε ζεστά και μοσχομυριστά!
Μην σας πως ότι περνούσαμε οπωσδήποτε μια φορά την ημέρα από το σπίτι της.
Φυσικά και αντέγραψα την συνταγή και κάθε Πάσχα την θυμάμαι και την φτιάχνω!!!
Ελάτε να την φτιάξουμε μαζί.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι :
1/2 κιλό ελιές θρούμπες (κατά προτίμηση Άμφισσας)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο (κατά προτίμηση τα φύλλα από φρέσκο δυόσμο)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
2 πακέτα φύλλα κουρού.
Ας τα φτιάξουμε :
Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα κουρού και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν.
Κόβουμε σε λωρίδες 15Χ25 εκατοστών περίπου.
Καθαρίζουμε τις ελιές από τα κουκούτσια και τις ψιλοκόβουμε.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι να σοταριστεί μέχρι να μαλακώσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τις ελιές το δυόσμο το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Μ' ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος του φύλλου αποφεύγοντας να πηγαίνει κοντά στις άκρες και τυλίγουμε.Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σ΄ ένα ταψί και τοποθετούμε τα πιτάκια μας.
Μ' ένα πινέλο αλείφουμε λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Τα ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου .
Φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε την ζύμη μόνοι μας και να γίνουν ακόμη πιο νόστιμα!
Καλή επιτυχία
Vasia B.




Από το Blogger.