Μανιτάρια γεμιστά




Η συνταγή αυτή ξεκίνησε μετά από επίσκεψη μου στο blοg της Κικής “μικρή κουζίνα”. Αποφάσισα να φτιάξω τη συνταγή της με τα μανιτάρια, αλλά επειδή μου φάνηκε πολύ απλή, σκέφτηκα τα μισά από το πακέτο να τα κάνω γεμιστά με τυρί φέτα, όπως και έγινε. Ενώ το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο πάλι δεν ήμουν ικανοποιημένη, έτσι μετά από μία εβδομάδα περίπου τα ξαναέφτιαξα και ιδού το αποτέλεσμα…


Χρειαζόμαστε:
500 gr μανιτάρια (1 πακέτο στη μπλε συσκευασία champion)
½ πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
50 gr φέτα
50 gr ανθότυρο
100 gr γιαούρτι (μισό κεσεδάκι στραγγιστό 2%)
2 κομμάτια ντομάτα λιαστή
άνηθο
πιπέρι
2 κουταλάκια λάδι
2 κουταλάκια ξύδι λευκό μπαλσάμικο
Παρατηρήσεις:
Η φέτα και το ανθότυρο να είναι τριμμένα, η πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, η λιαστή ντομάτα και ο άνηθος ψιλοκομμένα.
Η πιπεριά που χρησιμοποίησα ήταν από βάζο γιατί δύσκολο να καθήσω να ψήσω μισή μόνο και μόνο για τις ανάγκες της συνταγής.
Επίσης νομίζω ότι αν η πιπεριά αντικατασταθεί με φρέσκια ντομάτα το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ωραίο ή και καλύτερο ακόμα.
Πως τα φτιάχνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε προσεκτικά τη βάση τους ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. Τα βάζουμε σε ένα pyrex και ετοιμάζουμε τη γέμιση.Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, τον άνηθο (όσο μας αρέσει, όχι υπερβολές όμως, λίγο για τη μυρωδιά), λάδι, ξύδι, πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια και στολίζουμε με ένα κομμάτι πιπεριάς για πιο όμορφο χρωματικό αποτέλεσμα.Ψήνουμε στο γκρίλ και καλή μας όρεξη…
Στο ταψάκι τα μανιτάρια έβγαλαν νερό. Το αγνόησα, τα πήρα και τα μετέφερα σε ένα πιάτο.
Τα υλικά που αναφέρω, μου γέμισαν αρκετά πλούσια, όχι τσιγκούνικα 17 μανιτάρια και περίσσεψε και λίγο γέμιση που την έφαγα με τη συνοδεία ενός κουλουριού Θεσ/νίκης που μου είχε φέρει ο καλός μου.
Καλή επιτυχία!"
Αμαλία
Από το Blogger.