Φαρφάλες με πολύχρωμες πιπεριές και ντοματίνια
Ζυμαρικά τα αγαπημένα!
Μπορούμε να τα απολαύσουμε με ένα σωρό τρόπους!
Με κρέας, με τυριά, με αλλαντικά, με διάφορες σάλτσες, αλλά και με λαχανικά όπως τα μαγείρεψα εγώ σήμερα!
Εάν νηστεύετε αυτές τις μέρες, το πιάτο αυτό θα σας ικανοποιήσει απόλυτα γευστικά! Απολαύστε το πασπαλισμένο με μπόλικο τριμμένο νηστίσιμο τυράκι.
Εάν πάλι δεν νηστεύετε, απολαύστε το με το αγαπημένο σας κίτρινο τυράκι.
Τα υλικά μας:
350γρ. ζυμαρικά φαρφάλε (ή άλλο)
3 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη ή πορτοκαλί)
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
μισό κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
μισό ποτηράκι κρασιού, λευκό κρασί
5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να μαγειρέψουμε:
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά καρέ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον βασιλικό, τα ντοματίνια και το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, να σοταριστούν ελαφρά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε την σάλτσα μας για 5 λεπτά στο σκεύος.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά περιχύνοντας τα με την σάλτσα των λαχανικών και πασπαλίζοντάς τα με τριμμένο τυράκι.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.
http://syntageskardias.blogspot.gr
Post a Comment