Φασολάδα με μαυρομάτικα φασόλια

 

Τα μαυρομάτικα η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι τα συνηθίζουν να τα απολαμβάνουν ως σαλάτα.
Εγώ όμως με μαυρομάτικα φασόλια, φτιάχνω και τις φασολάδες μου! 
Πρωτοδοκίμασα την ιδέα πριν από χρόνια και έκτοτε δεν την άλλαξα ποτέ. 
Τα μαυρομάτικα καθιερώθηκαν ως τα αγαπημένα φασόλια για την φασολάδα μας.



Τι χρειαζόμαστε: 
1 πακέτο μαυρομάτικα φασόλια (500 γρ) 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 
2-3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα (κλωνάρια και φύλλα) 
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (500 γρ) 
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
ελαιόλαδο 
αλάτι – πιπέρι 
Πάμε να τα μαγειρέψουμε: 
Βράζουμε τα φασόλια μας για 10 περίπου λεπτά. 
Τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό που έχει μαυρίσει. 
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.
Προσθέτουμε τα φασόλια, την ντομάτα και περίπου 1 λίτρο νερό.
Προσθέτουμε ακόμα το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. 
Αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν καλά, και η φασολάδα μας να χυλώσει όμορφα. 
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη. 
Καλή επιτυχία! 
Μέτη

http://syntageskardias.blogspot.gr
Από το Blogger.