Γεμιστές διπλοφουρνιστές πατάτες


Περιγραφή

Απλη συνταγη, συνοδευτικο για κρεατικά και ψαρικά
Γεμιστές διπλοφουρνιστές  πατάτες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μεγάλες, φρέσκιες πατάτες
  • 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 κουταλιές γεμάτες τυρί μασκαρπόνε ή σάουαρ κριμ
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι χονδρό
  • αλάτι ψιλό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως το κάνουμε:

    Βήμα 1
    1) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
    Βήμα 2
    2) Πλένετε καλά τις πατάτες (τις αφήνετε λίγο υγρές για να κολλήσει απάνω τους το αλάτι).Τις τρίβετε με χοντρό αλάτι.
    Βήμα 3
    3) ΄Υστερα τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα (δοκιμάστε αν είναι έτοιμες μπήγοντας μέσα ένα μαχαιράκι. Δεν πρέπει να βρίσκει αντίσταση). Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και ρυθμίζετε το θερμοστάτη στους 210 C.
    Βήμα 4
    4) Βγάζετε τις πατάτες απο το αλουμινόχαρτο. Τις χαράζετε βαθιά κατά μήκος, κατά τα 3/4 περίπου του ύψους τους, προσέχοντας να μην τις κόψετε εντελώς στα δυο. Ύστερα με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεχτικά την ψίχα τους, μέχρι 1 εκ. περίπου από την φλούδα, για να κρατούν το σχήμα τους και βάζετε τις κουταλίες που βγάζετε σε ενα μπολ.
      Βήμα 5
      5) Λιώνετε με πιρούνι τις πατάτες μαζί με τον βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε μέσα την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε.
      Βήμα 6
      6) Γεμίζετε ξανά τις πατάτες με το μιγμά (μέχρι εδώ μπορούν να ετοιμαστούν και 2 ώρες πριν τις ξαναψήσετε).
      Βήμα 7
      7) Τις βάζετε σε ταψί και τις ψήνετε ξάνα για 10΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και βάζετε απάνω τους από 1 κουταλία τύρι μασκαρπόνε. Τις σερβίρετε αμεσως.

      Λίγα μυστικά ακόμα

      Αν θέλετε χρησιμοποίειτε τύρι κρέμα αντί μασκαρπόνε. Επίσης στην γέμιση αν θέλετε προσθεστε και λίγη πάπρικα. Εγώ πρόσθεσα 1 κουταλία ζωμό λαχανικών σε σκόνη και παρέλειψα το άλατι απο την γέμιση.

      Ευχαριστούμε τη Ζουζουνέλ για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.

      Διαβάστε περισότερο:http://www.sintagespareas.gr
      Από το Blogger.