Ρεβανί




Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 μπέκιν
2 βανίλιες
Σιρόπι: 3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού, 3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέκιν και τη βανίλια, και ανακατεύοντας ελαφρά, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν, τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το περιχύνουμε στο ρεβανί, όχι μόλις βγει από το φούρνο, αλλά να είναι χλιαρό.


Από το Blogger.