Εύκολο Σπανακόρυζο!!!
Ένα εύκολο και νηστίσιμο φαγητό, ο μόνος μπελάς, είναι ότι πρέπει να καθαρίσουμε το σπανάκι πάρα πολύ καλά με άφθονο νερό γιατί έχει αρκετό χώμα.
Καλό θα είναι να βρείτε έναν...
τρόπο τα παιδιά να συμπαθήσουν αυτό το φαγητό, ίσως ξεκινώντας από πολύ μικρά να μάθουν στις διαφορές γεύσεις.
Το σπανάκι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, και βιταμίνες Α, C, E και K.
Οπότε οποιαδήποτε μάχη και να δώσετε με τα παιδιά αλλά και μεγάλους, πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι γλασέ
2 κούπες ζεστό νερό
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
2 κύβους λαχανικών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε το σπανάκι πολύ καλά, βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία και ρίξτε μέσα το καθαρό σπανάκι κόβοντάς το με τα χέρια για 2-3 λεπτά να μαραθεί και βγάλτε το σε ένα πιάτο.
τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, προσθέστε το σπανάκι,
ανακατέψτε καλά
να πάρει μια βράση.
χαμηλώστε και άλλο τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράζει.
Σερβίρετε αμέσως με λίγο χυμό λεμονιού ( αν σας αρέσει) και κρύο είναι το ίδιο νόστιμο.
http://dianitascooking.blogspot.gr
Post a Comment