Αυγολέμονο από την Ευδοκία


Περιγραφή

Αυγολέμονο πετυχημένο, που δεν "κόβει"!!! Δίνει κρεμώδεις σούπες και σάλτσες!
Αυγολέμονο από την Ευδοκία

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Πως το κάνουμε:

Βήμα 1
1)
Χωρίζουμε καλά τους κρόκους από το ασπράδι, το οποίο ρίχνουμε κατευθείαν στο δοχείο του μικρού μίξερ (multi)
Βήμα 2
2)
Σε μικρό και βαθύ γυάλινo σκεύος χτυπάμε με ένα πιρούνι τους κρόκους μαζί με το ελαιόλαδο.
Βήμα 3
3)
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 4
4)
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μικρό μίξερ μέχρις ότου γίνουν μαρέγκα.
Βήμα 5
5)
Προσθέτουμε το μίγμα με τους κρόκους στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βήμα 6
6)
Προσθέτουμε σταδιακά με κουταλιές σούπας, από το υγρό που θέλουμε να αυγοκόψουμε και χτυπάμε το μίγμα στο μίξερ.
Βήμα 7
7)
Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο ζεστό φαγητό, ανακατεύουμε, αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι από ένα βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), που βρίσκεται στο τυπογραφείο και θα εκδοθεί από τις εκδόσεις προπομπός.

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Από το Blogger.