Κρασάτη κρεατόσουπα με μανιτάρια
Περιγραφή
Νόστιμη και θρεπτική σούπα, ότι πρέπει για χειμωνιάτικες ημέρες. Ξεφεύγει λίγο απ'τις κλασσικές σούπες.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας απο κιλότο κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 κουτάκι μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. εστραγκόν
- αλάτι και πιπέρι
- λίγο χυμό λεμονιού
Πως το κάνουμε:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε το κρέας και ρίχνετε το πράσο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Ρίχνετε μέσα τα κομμένα μανιτάρια και τις ροδέλες του καρότου.
- Ανακατεύετε καλά να γυαλίσουν όλα τα υλικά και προσθέτετε το λευκό κρασί.
- Αφήστε να πάρει βράση και αμέσως μετά προσθέστε άλλα 3 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν υπομονετικά για 1 ώρα.
- Αν χρειαστεί προσθέστε ακόμα 1 ποτήρι νερό. Μόλις το κρέας γίνει τρυφερό διαλύστε το κορν φλάουρ σε 1 ποτήρι νερό και ρίξτε το μέσα στη σούπα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς απαλά.
- Ρίχνετε το εστραγκόν, ανακατέψτε ...και καλοφάγωτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε και λίγο λεμόνι στο πιάτο σας.
Την συνταγή την έχω πάρει απο περιοδικό που συνεργαζόταν ο Κος Μαμαλάκης.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Post a Comment