Ομελέτα φούρνου
Υλικά: (για 4 άτομα):
- 8 αβγά
- 1 ποτήρι νερού γάλα κουτιού
- ½ κιλό πατάτες περίπου (να είναι παχιά η στρώση στον πάτο του ταψιού)
- 1 πακέτο λουκάνικα φρανκφούρτης μικρά
- ½ κουτί pummaro
- 6-7 φέτες μπέικον
- 1 πράσινη πιπεριά
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- μπόλικο τυρί τυρί τριμμένο κατά προτίμηση κάποιο κίτρινο μαλακό π.χ. γκούντα, ένταμ, μοτσαρέλα κ.λ.π.
- Κόβετε ροδέλες μετρίου πάχους τις πατάτες και τις τηγανίζετε
- Όταν τηγανιστούν τις στρώνετε στον πάτο ενός μέτριου ταψιού αλλά να είναι αρκετά βαθύ
- Ρίχνετε από πάνω το pummaro, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύετε καλά με τις πατάτες
- Σε ένα μεγάλο λεκανάκι/μπολ χτυπάτε καλά τα αβγά και το γάλα
- Ψιλοκόβετε το μπέικον και τις πιπεριές
- Ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα αυγά το μπέηκον, τις πιπεριές και τα λουκάνικα ολόκληρα και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί
- Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στο ταψί πάνω από τις πατάτες που έχετε στρώσει φροντίζοντας να πάνε παντού ομοιόμορφα όλα τα υλικά
- Από πάνω ρίχνετε το τριμμένο τυρί απλώνοντάς το παντού
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου μία ώρα (ώσπου να πάρει χρώμα η επιφάνεια ή να ξεροψηθεί, ανάλογα τα γούστα) ή ακόμα καλύτερα σε θερμό αέρα αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο φούρνο σας γιατί με τον θερμό αέρα γίνετε πιο γρήγορα και ψήνονται πιο εύκολα και ομοιόμορφα τα υλικά μέσα.
onlyfreegr.blogspot.com
Post a Comment