Ομελέτα φούρνου



Υλικά: (για 4 άτομα):
  • 8 αβγά 
  • 1 ποτήρι νερού γάλα κουτιού
  • ½ κιλό πατάτες περίπου (να είναι παχιά η στρώση στον πάτο του ταψιού) 
  • 1 πακέτο λουκάνικα φρανκφούρτης μικρά 
  • ½ κουτί pummaro 
  • 6-7 φέτες μπέικον 
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • ρίγανη 
  • μπόλικο τυρί τυρί τριμμένο κατά προτίμηση κάποιο κίτρινο μαλακό π.χ. γκούντα, ένταμ, μοτσαρέλα κ.λ.π.
Εκτέλση:
  • Κόβετε ροδέλες μετρίου πάχους τις πατάτες και τις τηγανίζετε 
  • Όταν τηγανιστούν τις στρώνετε στον πάτο ενός μέτριου ταψιού αλλά να είναι αρκετά βαθύ 
  • Ρίχνετε από πάνω το pummaro, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύετε καλά με τις πατάτες 
  • Σε ένα μεγάλο λεκανάκι/μπολ χτυπάτε καλά τα αβγά και το γάλα 
  • Ψιλοκόβετε το μπέικον και τις πιπεριές 
  • Ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα αυγά το μπέηκον, τις πιπεριές και τα λουκάνικα ολόκληρα και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί 
  • Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στο ταψί πάνω από τις πατάτες που έχετε στρώσει φροντίζοντας να πάνε παντού ομοιόμορφα όλα τα υλικά 
  • Από πάνω ρίχνετε το τριμμένο τυρί απλώνοντάς το παντού 
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου μία ώρα (ώσπου να πάρει χρώμα η επιφάνεια ή να ξεροψηθεί, ανάλογα τα γούστα) ή ακόμα καλύτερα σε θερμό αέρα αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο φούρνο σας γιατί με τον θερμό αέρα γίνετε πιο γρήγορα και ψήνονται πιο εύκολα και ομοιόμορφα τα υλικά μέσα. 
Καλή επιτυχία!!!! 

onlyfreegr.blogspot.com

Από το Blogger.